Alternative currency and balanced living system. Alternativna valuta i uravnoteženi životni sistem. Moneta alternativa e sistema di vita equilibrato.

Linija

Search

Home Sistem Info Mjenjačnica Novca
  Crom Mjenjačnica Valuta
 

 Da li je ideja sama po sebi loša, ili je ona dobra ali loše aplicirana? Stoji činjenica da od kad je izumljen, prije jako puno vremena, koncept države nikada nije dobro funkcionirao i ljudima je nanjeo više zla nego što su od njega imali koristi. Zašto svako novorođeno dijete automatski postaje državljaninom neke zemlje, i zašto nam je svima zakonskom silom nametnuto zakonsko sredstvo plaćanja? Ne bi li ove dvije stvari trebale biti svačiji slobodan izbor? Kontrola nad snabdijevanjem novcem neke države, odnosno ponuda novca, zalogaj je oko kojeg se ratuje od kad država postoji. Razmjena - sustav razmjene - sredstvo razmjene, temelj je postojanja i funkcioniranja bilo koje zemlje, time se određuju unutrašnji i vanjski odnosi svake države.

Jeste li se ikada probali upitati što su zapravo, oficijalno, točno i precizno, euro ili dolar na primjer? Da, novčane jedinice. I što još osim toga? Gram zlata, litra vode, kilogram krumpira, metar zemlje, konzerva tune ili možda neka količina energije? Da li vam je poznato jeste li onome što držite u novčaniku vlasnici ili dužnici?

Zamislimo da se sutra ujutro probudimo u svijetu u kojem je novac od izvora sveg zla postao izvor sveg dobra. Tko zna kako bi to izgledalo da naše živote na ovoj planeti ne dugujemo nikome, već da smo tamo gdje jesmo, dospjeli jednostavno samo snagom svoje volje? Zbilja, na šta bi ličilo kad bi umjesto iluzije o slobodi izbora zaista imali pravu mogućnost izbora i mogli se osloboditi svih tereta koji su nam obješeni oko vrata? Kako bi bilo postati monetarno suveren, financijski neovisan, slobodan, sretan i dostojanstven?


Crom Alternativna Valuta

Crom etički novac je održiva ekonomska solucija uravnoteženog razvoja, kompaktibilna s osjećajima i nastojanjima i onih koji se izjašnjavaju kao suverena živa stvorenja, i onih koji rade na pozitivnim promjenama državnih zajednica.

Crom etička valuta je i mjera za vrijednost, i vrijednost same mjere. Istovremeno služi kao obračunska jedinica, sredstvo razmjene i skladište vrijednosti.

Vrijednost koju crom kao ekonometrijski simbol predstavlja, stvarnog je karaktera; ne zasniva se na bilo kakvoj vrsti međusobnog odnosa s financijskom vrijednošću neke druge valute, već na točno određenoj težini košarice u kojoj su plemeniti metali. Za razliku od valuta čija je vrijednost financijske prirode, cromova vrijednost je definirana kao stvarna materijalna količina i pruža visoku stabilnost i na lokalnom i na globalnom nivou, a ne narušava fleksibilnost načina na koje obični ljudi, organizacije, tvrtke i države mogu ispunjavati svoje obveze.

Kao takva, Crom Alternativna Valuta zadovoljava sve intrizične prerogative novca koji je realiziran zato da bi se držao u svakom novčaniku. Sve u svemu, Crom treba čitati kao novu riječ za nove biznise. Sustav za procjenu i razmjenu vrijednosti, postavljen je tako da njegovi sudionici, kako bi na najbolji način integrirali prednosti i količinu dostupnih financijskih sredstava, kroz jednu platformu mogu koristiti više kombinacija, te zadovoljavati svoje životne i poslovne potrebe služeći se instrumentima s različitim karakteristikama i mogućnostima.

Naime širenjem raspona ponude koja nije namijenjena samo velikim poduzećima, već svakome tko je za ovu vrstu poslovnog odnosa zainteresiran, kroz fleksibilnost i kontinuiranu inovaciju kao soluciju za tržišne mutacije, dijalogom i "pre" i "post" asistencijom; Sustav Alternativne Valute Crom orijentiran je prema globalnoj prisutnosti i ostvarenju zajedničkih ciljeva - s velikim respektom prema raznovrsnosti lokalnih identiteta i njihovih specifičnih potreba, te općenito prema očuvanju prirode i okoliša.


Oficijalni Tečaj

Crom je za sada zamjenjiv za dolar i euro, i obratno. Budući da definicija Alternativne Valute Crom omogućuje uspostavljanje odnosa s bilo kakvom vrstom sredstva za razmjenu, tehničkim razvojem sustava za procjenu i razmjenu vrijednosti, crom će postajati direktno zamjenjiv i za ostale valute, osobito one alternativnog, lokalnog i komplementarnog karaktera.

Tečaj zamjene između croma i eura ili dolara, i obratno - izračunava se na osnovu varijabilne cijene izražene u eurima ili dolarima za košaricu plemenitih metala koja predstavlja fiksnu vrijednost 1 croma.

1 Crom = Zlato 0.0001634 ozt + Srebro 0.01 ozt + Platina 0.00012462 ozt + Paladij 0.00038096 ozt + Rodij 0.000085 ozt


[Most Recent Quotes from www.kitco.com]


Evo kako brzo, lako i jednostavno izračunati vrijednosni omjer:


Ustanovi procentualnu promjenu između broja 5727 i ukupnog zbroja cijena 5 plemenitih metala (na primjer $6000) s gornje slike.
6000 - 5727 / 5727 x 100 = 4,76%
Dobiveni broj (u ovom slučaju 4,76) pomnoži s 1 dolarom, podijeli sa 100 i rezultat zbroji s 1 dolarom.
4,76 x 1 / 100 + 1 = 1,04$
U ovom primjeru zamjene valuta, 1 crom = 1,04 dolar.

Unutar Sustava Alternativne Valute Crom, za komunikaciju s Administracijom na ovu temu predviđena je kategorija poruka "Zamjena novca".


Mjenjačnica Novca - Dolar Ili Euro U Crom

Zamjena eura ili dolara u crom, naziva se "Ulazna zamjena valuta".

Skupa s podatkom [Ulazna zamjena novca - moje člansko login ime u Sustavu Alternativne Valute Crom je:], poslati željeni iznos dolara ili eura na jedan od sljedećih načina:

- Bankovni račun

OTP banka d.d. - Hrvatska (Zadar, Domovinskog rata 3)
Naše ime: Udruga Crom Alternativna Razmjena
Broj žiro-računa: 2407000-1100365961
IBAN: HR3024070001100365961
BIC: OTPVHR2X

 

- PayPal

Zamjena novca putem PayPal-a.

Naše ime: Crom Alternative Exchange Association
Naš email: 
Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript

 

- Moneybookers

Zamjena novca preko Moneybookers-a.

Naše ime: Crom Alternative Exchange Association
Naš email:  
Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript


Ovisno o vremenu potrebnom da vaš novac stigne do destinacije, nakon toga ćete u najkraćem roku na vašem računu u Sustavu Alternativne Valute Crom primiti uplatu "Incoming money exchange".


Mjenjačnica Novca - Crom U Dolar Ili Euro

Zamjena croma u euro ili dolar, naziva se "Izlazna zamjena valuta", i funkcionira na principu dostupnosti traženih valuta.

U meniju "Account / System Payment", selekcionirati "Outgoing money exchange" kao tip transakcije.

U opisu transakcije "Izlazna zamjena novca" navesti gdje i kako želite primiti vaš novac: Na bankovni račun, Paypal ili Moneybookers. Ne zaboravite navesti sve relevantne podatke kako bi vam bez poteškoća u najkraćem mogućem roku mogli poslati vaš novac.

"Outgoing money exchange" je vrsta transakcije za koju je potrebna autorizacija Administracije. To u praksi znači da ako u Crom Mjenjačnici Valuta postoji dovoljna količina dolara ili eura kojom se može pokriti vaš zahtjev, sve se odvija na gore opisani način. Ako u Crom Mjenjačnici Valuta međutim nema dovoljno eura ili dolara, autorizacija se odbija i ne dolazi do nikakvog plaćanja.

  

.

 Money is everything what two sides can agree to use as a medium of exchange. Novac je sve ono što dvije strane pristaju upotrebljavati kao sredstvo razmjene. Il denaro è tutto ciò che due parti accettano usare come mezzo di scambio.      Zadnje Vijesti

linija

 nezavisne vijesti, notizie indipendenti, independent news, informations, informacije, informazioni, kredit, loan, prestito, seigniorage, mutuo, signoraggio     Novo Na Forumu