Alternative currency and balanced living system. Alternativna valuta i uravnoteženi životni sistem. Moneta alternativa e sistema di vita equilibrato.

Linija

Search

Home Sistem Info Krediti
 Crom Beskamatni Krediti - Etička Posudba Novca
 

Put kojim treba ići ne postoji. Svakim korakom kojeg učinimo, izgradili smo novi metar ceste koja vodi tamo gdje želimo stići, a gdje nitko prije nas nikada nije bio. Ekonomski i ekološki uravnoteženo društvo slobodnih i kreativnih pojedinaca neopterećenih krutim potrošačkim normama, daleko je od nas točno onoliko koliko su tijekom povijesti pozitivne ideje i vizije bile udaljene od novca. Prisjetimo se Nikole Tesle, probajmo pomisliti i na sve one ostale projekte u najboljem interesu čovječanstva, a koji nisu financirani samo zato jer za uski krug utjecajnih ljudi nisu profitabilni. Primjera je bezbroj, u mnogim sektorima: Mir, obnovljiva energija, lokalna proizvodnja hrane, obrazovanje i slično.

Sustav Alternativne Valute Crom maksimalno korektno igra svoju ulogu olakšavanja stvaranja novih vrijednosti i fer distribucije bogatstva. Hrabra poslovna odluka "nikad ne reci nikad", u kreditu nalazi mogućnost realizacije volje za rastom, impresioniranjem ili razvojem. Posudba novca kroz Crom Beskamatni Kredit može poslužiti kao odlična solucija za prilagođavanje mutirajućim potrebama tržišta, bilo da se radi o poboljšanju kvalitete finalnih proizvoda, usvajanju novih tehnologija, štednji energije i zaštiti okoliša, investiranju u reciklažne procese, internacionalizaciji biznisa i otvaranju novih filijala, post prodajnoj asistenciji, edukaciji ili na primjer tehničkoj specijalizaciji novih profesionalaca.

Crom Alternativna Valuta - etički novac koji kao jedan od mogućih izbora platnih sredstava cirkulira unutar sustava za procjenu i razmjenu vrijednosti - ravnopravno je kao opcija "Crom Beskamatni Kredit" dostupna svim ljudima bez obzira na to u kojem dijelu svijeta oni živjeli.

Crom Beskamatni Kredit je solucija za financiranje "sve u jednom", može biti kratkoročni kredit, srednjoročni kredit, dugoročni kredit, mikro-kredit ili potrošački kredit. Kao jedan od načina na koje se u Sustav Alternativne Valute Crom izdaje novac u postojanje, i Crom Beskamatni Kredit funkcionira na etičkim principima - drugim riječima, Crom Beskamatni Kredit je posudba novca na koju se ne plaćaju kamate.

Izbjegavanjem potrebe za uspostavljenjem nepovoljnih odnosa s institucijama kao što su banke, ovakvo rješenje financiranja potreba funkcionira kao motor razvoja, stimulira individualni biznis i zajedničku ekonomiju na drugačiji način - efikasan i održiv. Ono što je najvažnije je svakako to da nepostojanje kamata umjesto neprirodne međusobne konkurencije ljude instinktivno potiče na suradnju. Kroz alternativnu valutu kompaktibilnu s filozofijom "bez lihvarenja", Crom Beskamatne Kredite je puno lakše vratiti nego skupe kredite banaka u ponudi na globalnom tržištu. Financiranje novih održivih individualnih i zajedničkih prijedloga, projekata i poslova - bliže je nego što je ikada bilo. Crom Beskamatni Kredit je osobito povoljna opcija za lokalne zajednice i eko-sela, radnike, male poljoprivrednike, male poduzetnike i male trgovce koji svi skupa ne moraju više strahovati od toga kako će se kretati kamatne stope i tečajne razlike između valuta.

U poslovnom smislu, nakon što je ideja rođena; trgovac, radnik, poduzetnik ili seljak zatim kontaktira Administraciju Sustava Alternativne Valute Crom sa zahtjevom za Crom Beskamatni Kredit i predstavlja svoj poslovni plan. Ako Administracija ocijeni navedeni poslovni plan zdravim i ostvarljivim, posudba se odobrava i račun tog člana se kreditira zatraženim iznosom. Kako se radi o suverenom sustavu i suverenom sredstvu razmjene, zajmoprimci su oslobođeni briga oko poreza (pogledati Često postavljana pitanja). Zajmoprimci razvijaju svoj biznis, a beskamatni kredit otplaćuju u periodičnim obrocima čiji iznos i broj ovisi o dogovorenim uvjetima.


Kreditni Uvjeti

Minimalni iznos kreditnog zahtjeva: 100 croma.
Kamate: 0%.
Administrativni troškovi odobravanja kredita: 8 croma.

Primarni uvjet za dobivanje kredita je ponuđena kolateralna garancija - stvarna, postojeća ili buduća vrijednost. Prilikom razmatranja kreditnog zahtjeva, u obzir se uzimaju aktivnosti tog člana na Crom Tržnici.

Zahtjev za podizanje beskamatnog kredita može se pronaći pod sekcijom "Personal / Documents" unutar Sustava Alternativne Valute Crom, u glavnom izborniku s lijeve strane. "Neverificirani Članovi" ne mogu podići Crom Beskamatni Kredit.

Kad se radi o biznisu, ponekad se zna desiti da se stvari ne odvijaju baš onako kako su planirane. Ako zajmoprimac iz bilo kojeg razloga prekine otplaćivati beskamatni zajam, ovisno o dogovorenim uvjetima i okolnostima, aktivira se jamstveni mehanizam.  


Pregled Kredita

U meniju "Account / Loans", članovi imaju jasan i jednostavan pregled svih njihovih kredita koji su podijeljeni na dvije osnovne vrste - otvoreni krediti i zatvoreni krediti. Ovisno o navedenom statusu, pregledom kredita se ukazuju različite informacije kao na primjer opis kredita, ukupni iznos kredita, već plaćene rate kredita i slično. U otvorenim kreditima, pored preostalih rata su datumi predviđene isplate i dugme "repay".

  

.

 Money is everything what two sides can agree to use as a medium of exchange. Novac je sve ono što dvije strane pristaju upotrebljavati kao sredstvo razmjene. Il denaro è tutto ciò che due parti accettano usare come mezzo di scambio.      Zadnje Vijesti

linija

 nezavisne vijesti, notizie indipendenti, independent news, informations, informacije, informazioni, kredit, loan, prestito, seigniorage, mutuo, signoraggio     Novo Na Forumu